چگونگی عملکرد API

API چیست؟

چگونگی عملکرد API

 

API چیست؟

 

API مخفف عبارت Application Programming Interface است که به رابط برنامه‌‌نویسی نرم‌افزار ترجمه می‌شود. در واقع API بخشی از یک اپلیکیشن است که امکان برقراری ارتباط با اپلیکیشن‌های دیگر را فراهم می‌کند.

فرض کنید شما وارد یک رستوران می شوید. پیش خدمت سفارش شما را دریافت می‌کند و از بخش‌های مختلف رستوران، سفارش‌ها را به میز شما می‌آورد. اگر شما نوشیدنی خاصی را سفارش دهید نیاز نیست به بخش نوشیدنی‌ها مراجعه کنید. پیشخدمت تمام نیازهای شما را رفع می‌کند و حتی صورتحساب را برای شما می‌آورد تا بدون مراجعه به صندوق پرداخت را انجام دهید.

 API مانند همان پیشخدمت است که بین اپلیکیشن‌ها و دیتابیس در رفت‌وآمد است تا داده‌ها را تحویل دهد و ارتباطی برقرار کند. بنابراین APIپیام‌رسانی‌ست که درخواست‌ها را دریافت می‌کند، به سیستم می‌گوید که چه کاری می‌خواهید انجام دهید و بعد پاسخ را به شما برمی‌گرداند.

 

چند مثال برای درک کاربرد API

 

ممکن است زمانی که وارد یک سایت می‌شوید، در قسمت ورود و عضویت سایت، دکمه‌ای با نام «ورود با گوگل» را دیده باشید. شما وقتی این دکمه را می‌زنید، درخواستی به سایت گوگل ارسال می‌شود. زمانی که ایمیل خود را وارد می‌کنید و از طرف گوگل تایید می‌شود، سایتی که قرار است در آن عضو شوید، تمامی اطلاعات شما مثل نام، ایمیل و… را از سرویس گوگل دریافت می‌کند. به این ترتیب، ثبت‌نام یا ورود شما خیلی سریع انجام می‌‌شود و دیگر احتیاجی نیست که فرم‌های نام، ایمیل و … را به‌صورت دستی وارد کنید. در واقع API گوگل که امکان ورود به سایت دیگری را می دهد رابط بین حساب کاربری ما در گوگل و صفحه ورود و ثبت نام در سایت است.

در مثالی دیگر می توان به نقشه های مورد استفاده تاکسی های اینترنتی مثل اسنپ و تپسی اشاره کرد. این دو شرکت برای سرعت ساخت برنامه خود مجددا نقشه ها را طراحی نگرده اند بلکه از API یک نقشه عمومی به نام Open Street بهره می برند.

در فرابوم هم APIهای مختلفی عرضه می‌شود. برای مثال سرویس تطبیق کد ملی و شماره موبایل که برای ورود و احراز هویت در بسیاری از اپلیکیشن‌ها مورد استفاده است یکی از API‌های کاربردی فرابوم است. سرویس‌های استعلامی، تطبیقی و مالی فرابوم بسیار گسترده است و می‌توانید برای اطلاعات بیشتر با کارشناس‌های ما در این خصوص در تماس باشید یا در همین صفحه می‌توانید پیغام بگذارید.

 

چه کسب‌وکارهایی می‌توانند از API استفاده کنند؟

 

کسب‌وکارهای مختلف می‌توانند به کمک APIها، بهبود پیدا کنند یا این که به‌طور کلی، بر اساس APIها شکل بگیرند. کسب‌وکارها، می‌توانند هم به‌عنوان سرویس‌گیرنده و هم به‌عنوان سرویس‌دهنده از API استفاده کنند. کسب‌وکارهایی مثل:

  • اپلیکیشن های بانکی
  • اپلیکیشن های دریافت و پرداخت
  • خدمات حمل کالا
  • فروشگاه آنلاین
  • پلتفرم خدمات فنی
  • سامانه مدیریت گلخانه
  • سامانه مدیریت ساختمان
  • سامانه سلامت دیجیتال
  • پلتفرم‌های مدیریت مالی فردی
  • پلتفرم‌های فروش خدمات گردشگری
 

این کسب‌و‌کارها با توجه به نیازشان، می‌توانند از APIهای مختلفی مثل پرداخت، احراز هویت،، فروش بلیت صدور بیمه، نقشه، دیتابیس، استعلام قیمت، هواشناسی و… بهره ببرند. برای مثال، API پرداخت به مجوزی احتیاج دارد که در اختیار بانک‌هاست. شما از طریق این API به خدمتی دسترسی پیدا می‌کنید که اصلا خودتان اجازه توسعه آن را در مجموعه خود ندارید. به‌طور کلی، بانک‌ها یکی از اصلی‌ترین تامین‌کنندگان API در اکوسیستم دیجیتال هستند. فرابوم بعنوان پلتفرم بانکداری باز با دریافت مجوزهای لازم برای سرویس گیرندگان و ارائه API لازم مسیر دستیابی به خدمات بانکی را در کوتاه ترین زمان ممکن در اختیار شما قرار می‌دهد.

 

تفاوت نرم افزار با API چیست؟

 

نرم‌افزار‌ها برای استفاده توسط انسان‌ها طراحی شده‌اند اما APIها توسط نرم‌افزارها مورد استفاده قرار می‌گیرند. در نرم‌افزارها از تکنیک‌هایی استفاده می‌شود تا اطلاعات برای انسان‌ها برجسته شوند. برای مثال از رنگ‌های متفاوت استفاده می‌کنند؛ اما چنین کاری برای API لازم نیست؛ چرا که کاربران آن‌ها انسان نیستند.

 

نکات کلی درباره APIها

 
  • سیستم‌ها و نرم‌افزارها هم می‌توانند با یکدیگر صحبت کنند. ارتباط بین نرم‌افزارها و سیستم‌ها از طریق API صورت می‌گیرد.
  • API کاری می‌کند که یک سرویس بتواند یکسری از امکانات را از سایت‌ها، سرویس‌ها و سیستم‌های مختلف دریافت کند.
  • APIها می‌توانند به توسعه نرم‌افزار‌ها سرعت ببخشند و این کار را تسهیل کنند.
  • از API در جاهای مختلفی استفاده می‌شود؛ مثل احراز هویت کاربر، نقشه و مسیریابی، پرداخت و کیف پول، داده‌های هواشناسی، صدور بیمه، استعلام جرایم، وضعیت راه‌ها و….
  • API ابزاری‌ست که بین کسب‌وکارهای مختلف ارتباط ایجاد می‌کند. کسب‌وکارها می‌توانند خدمات خود را از طریق API به دیگران عرضه کنند و از آن‌ها خدمات بگیرند.